Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Informatyka] Strona "O mnie"

Rozprówacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich . Jak widać nie jestem nowym użytkownikiem bo bardzo często przebywam tutaj na forum. Dlatego mam do was wszystkich prośbę.... Dostałem zadanie z informatyki ( poziom 1 liceum) na temat : " Strona o mnie " ma być zrobiona w html w notatniku oraz musze mieć trzy pod strony.

Nie mam pojęcia jak to zrobić. I będe mieć przerąbane jak da mi koleś 2 pały xD. Nie poszedłem na infe rozszerzoną a takie rzeczy odemnie chcą :D. Ja tam tylko chcę grać w gry. Ale powracając do tematu. Umiałby ktoś takie coś zrobić? Albo robił może ktoś takie zadanie i dałby że tak powiem gotowca? żebym sobie tylko napisy pozmieniał na swoje , ale żeby była struktura strony. Byłbym bardzo wdzięczny oraz zasypał limitem + przez caly tydzien :D>> POMOCY :D

rozprowaczsynaturka.jpg
Opublikowano

Wątpię by ktoś Ci napisał taką stronę za darmo. Niestety...

Nie rozumiem, jak nauczyciel mógł wam coś takiego zadać.

Chyba, że mieliście lekcje na temat tworzenia stron, html, php, css itp.

Jeżeli jednak nie mieliście, to z tego co wiem, możecie odmówić zrobienia tego zadania (przynajmniej u mnie, dawno temu w liceum był taki system).

Nauczyciel nie ma prawa zrobić klasówki, czy tez zlecić prace na ocenę, z materiału, który nie był przerabiany na lekcji.

Opublikowano

Było przerabiane. Tzn mówił coś tam , pokazywał jak się robi tabelke na stronie i niby z tego mam zrobić strone o sobie i na dodatek z pod stronami. Najlepsze jest to że nigdy tego nie umiałem i nie byłem z tego dobry. A teraz mam infe tylko przez rok i ocena pójdzie na świadectwo maturalne... Mają być z tego 2 oceny jedna za sposób napisania w html , druga za wygląd. Po prostu nie wiem jak to zrobić i pewnie sobie nie poradze . Z kasą też będzie cieżko bo ani nie mam konta żeby komuś tam zapłacić ani nic... Przerabialiśmy to ale nie rozumiem nic. I po prostu od razu na głeboką wodę nas rzuca. Były tabelki itp , a teraz mamy mu całą pożadną stronę zrobić...

rozprowaczsynaturka.jpg
Opublikowano

Po prostu pobierz gotowca z internetu, co się tam bawić będziesz ^^ Grafikę możesz pozmieniać zawsze a z kodu usunąć zbędne Ci elementy

Opublikowano

NIe moge nic dobrego znaleść.. A nawet głupie wstawianie grafiki mi nie wychodzi.. czytałem komendy jakie mają być i nie idzie mi.. Jakiś frajer mi się trafił za przeproszeniem... Jedna część z klasy robi Strony i nie ogarnia nic , a druga prezentacje o zwierzętach w power point... xD A to sprawiedliwość :D

rozprowaczsynaturka.jpg
Opublikowano

takie rzeczy robiło się w podstawówce...

Po prostu przeczytaj pierwszego lepszego tuta o HTML jak nie rozumiesz tego co nauczyciel mówi.

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

Możliwe że Ty to robiłeś :P. Mnie nigdy informatyka jakoś nie interesowała bardzo i nie byłem w niej dobry , dlatego poszedłem na biol-chem. Będe starał się coś zrobić :P

rozprowaczsynaturka.jpg
Opublikowano

Kolego, akurat ćwiczę sobie robienie stron, więc mogę zrobić Ci ta stronę - pisz mi na PW, opisz dokładnie jaka ma być.

Ma to być samo html? html + css?

Opublikowano

TreeN, ciekawe jak wypozycjonujesz divy w samym hateemelu, chyba, że użyjesz alignu right, left, center ;>

Użyj CSS, to nauczyciel koledze Naszemu ocenę podwyższy ;d

Opublikowano

Jak dobrze, że wróciłem.

Do zadań masz odpowiednie subforum w pogaduszkach. Jeśli już tutaj napisałeś, to stosuj się do zaleceń tzw. prefiks.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Następnym razem poszukam lepszego działu. A tutaj wrzuciłem ze względu że wchodzą osoby znające się na jezykach html itp. Kolega TreeN pomógł mi za co jestem mu bardzo wdzięczny. Temat do zamknięcia ;). Jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomoc :)

rozprowaczsynaturka.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...